Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Σμύρνης

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Σμύρνης

Η παλιά μονοκατοικία της οδού Αϊδινίου 28 γνωστή στο παρελθόν ως βίλα Βερνίκου, φιλοξενεί σήμερα τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Σμύρνης σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτήριο καλαίσθητης αρχιτεκτονικής μορφολογίας κατασκευασμένο γύρω στα 1930-35. Στόχος μας ήταν διατηρώντας την ιστορική και αισθητική αξία του κτηρίου να σηματοδοτήσουμε τη νέα του χρήση, ώστε τα βιβλία και οι αναγνώστες να βρουν έναν δικό τους χώρο, έναν δικό τους χρόνο έξω από τα πεπερασμένα χωροχρονικά όρια που το άγχος της καθημερινότητας θέτει.

Μέσα από τη δημιουργική συνύπαρξη επισκεπτών κάθε ηλικίας και κάθε δημοτικής κοινότητας φιλοδοξούμε ο χώρος μας να μεταγλωττίσει κάθε πνευματική ανάγκη και η Γνώση, ο μόνος ίσως πανανθρώπινος κώδικας υγιούς εκφραστικής συμπεριφοράς να επαναφέρει την ελευθεροσύνη, τη φιλαλληλία και την πρόοδο. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Σμύρνης οραματιζόμαστε να αποκηρύξει κάθε ατομιστικό cogito λαμβάνοντας θέση θέασης του κοινωνικού υπάρχοντος.

Απώτερος στόχος μας είναι η αυτοματοποίηση των λειτουργιών της Βιβλιοθήκης, η διαρκής ανάπτυξη των έντυπων και ηλεκτρονικών συλλογών της, καθώς επίσης και των διαδικτυακών υπηρεσιών και εφαρμογών της. Σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνεργασία με εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα ώστε να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν πληρέστερα οι διαθέσιμοι πληροφοριακοί πόροι. Η αναδιοργάνωση και ο εκσυγχρονισμός αυτής συντελεί στη σταδιακή ανταπόκρισή της στις σύγχρονες απαιτήσεις με προσανατολισμό την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, μέσω της ανάπτυξης και της εφαρμογής των σύγχρονων τεχνολογιών πληροφόρησης.

Η συλλογή της Βιβλιοθήκης καλύπτει το ευρύ πεδίο των κοινωνικών και πολιτικών επιστημών, της Φιλοσοφίας, της Ψυχολογίας, της Αρχαίας Γραμματολογίας, της Οικονομίας, του Δικαίου, της Διοίκησης και Οργάνωσης, της Ιστορίας, της Λογοτεχνίας, της Πληροφορικής, του Αθλητισμού, της Τέχνης, της Θρησκείας, της Γεωγραφίας, της Τεχνολογίας, της Λογιστικής, των Θετικών Επιστημών κ.ά. Αξιοσημείωτη είναι η συλλογή εγχειριδίων που πραγματεύεται την ιστορική διαδρομή και τον πολιτισμό της Σμύρνης, ως συνδετικού κρίκου παρελθόντος - παρόντος και διαχρονικού αναμεταδότη αξιών.

Gallery Βιβλιοθήκης

...Gallery Loading...
Read 8172 times